“Alleen GP van Frankrijk zonder publiek indien contract wordt herzien”

Er wordt volop bekeken om tot een F1-kalender te komen waarbij er heel wat races zonder publiek worden verreden. In Frankrijk is dat echter alleen maar mogelijk indien het contract met de F1 wordt herzien.


De organisatoren betalen vaak miljoenen tot soms tientallen miljoenen euro’s om een F1-race te mogen organiseren. De toeschouwers vormen vaak de belangrijkste bron van inkomsten om die zogenaamde organisatievergoeding terug te verdienen.

Indien er daadwerkelijk F1-races plaats gaan vinden zonder publiek, dan zullen heel wat F1-contracten volgens de organisatoren heronderhandeld moeten worden. In Frankrijk zijn ze alvast van mening dat ze alleen maar een race zonder publiek willen indien het oorspronkelijke F1-contract daadwerkelijk aangepast wordt.

“We staan in contact met de autoriteiten,” aldus Nicolas Deschaux, de president van de Franse autosportfederatie FFSA, tegenover ‘Europe 1’.

Voor hun kunnen doorgaan van de Franse GP zonder publiek zullen volgens Deschaux op contractuele basis alvast toegevingen moeten gebeuren.

“Voor een promotor van een F1-race vormt de ticketverkoop een groot deel van de inkomsten. Voor een lokale promotor is het lastig om een race zonder publiek te organiseren, tenzij het contract herzien wordt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print