Nog steeds veel onduidelijkheid rond GP van België

Ook na de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad gisterenavond blijft er heel wat onduidelijk omtrent sportevenementen, waaronder ook de GP van België.


Tijdens de vorige Nationale Veiligheidsraad werd meegedeeld dat alle massa-evenementen tot en met eind augustus niet konden doorgaan, maar wat wordt er verstaan onder een massa-evenement?

Rock Werchter, Tomorrowland en ook de GP van België kan je uiteraard als massa-evenement beschouwen. Daar waar je van de eerste duidelijk kan stellen dat ze zonder publiek uiteraard niet kunnen doorgaan, is dat bij de GP van België heel wat minder duidelijk.

De F1-race op het circuit van Spa-Francorchamps stond gepland voor het weekend van 28 tot 30 augustus, net binnen de verbodsperiode. Maar kan de race eventueel toch op de geplande datum doorgaan maar dan zonder publiek?

Of kan de race een aantal dagen later wel doorgaan. Er heerst nog heel wat onduidelijkheid, ook bij de organisatoren van de grand prix.

“We blijven in contact met de overheid en met de Formule 1 om alle mogelijkheden te bekijken, en wachten op een antwoord op onze vragen,” aldus Stijn De Boever van de Belgische F1-Grand Prix volgens ‘Het Nieuwsblad’.

“Mogen we de Grand Prix twee weken later organiseren? Eventueel met minder toeschouwers? Maar ook: als we op 30 augustus zonder publiek racen, mag dat dan wel met 3.000 mensen die op het circuit zijn om te werken? Een ding is duidelijk: op 30 augustus is een klassieke Grand Prix uitgesloten, er moet dus iets anders in de plaats komen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}