Charles Leclerc: “Vettel en ik moeten minder agressief zijn”

In Abu Dhabi heeft Charles Leclerc laten verstaan dat Vettel en hijzelf minder agressief tegenover elkaar moeten zijn wanneer ze de strijd met elkaar aangaan.


Tijdens de GP van Brazilië gingen Vettel en Leclerc volop de strijd met elkaar aan. Dat leidde tot een aanrijding en uiteindelijk een dramatische dubbele opgave.

In de dagen na de crash werd alles onderling uitgesproken en volgens Leclerc zullen Vettel en hijzelf in de toekomst minder agressief met elkaar de strijd aangaan, al scheelde het niet veel of er was helemaal geen aanrijding geweest.

“We hebben er naar gekeken en ikzelf in het bijzonder heb proberen begrijpen hoe we het in de toekomst beter kunnen doen,” vertelde Leclerc in Abu Dhabi.

“Ik denk dat het op zich erg ongelukkig was. Eerst en vooral omdat de aanrijding zeer miniem was en het een enorm groot drama veroorzaakte. We kenden dan ook pech.”

“Als team denk ik dat we onderling iets minder agressief moeten zijn zodat zo’n dingen niet meer voorvallen.”

“Voor het team is het niet goed en voor iedereen die ons steunt ook niet. We zullen er dan ook voor proberen te zorgen dat het niet opnieuw gebeurt.”

Leclerc liet vervolgens ook verstaan dat Ferrari momenteel geen plannen heeft om teamorders op te leggen en dat beide rijders tegen elkaar mogen blijven racen.

“Ik denk niet dat het zal veranderen We zullen tegen elkaar mogen blijven racen,” insinueerde Leclerc.

“Seb en ikzelf zijn duidelijk erg competitief. We willen allebei winnen en we moeten het juiste compromis zien te vinden. We racen immers ook voor hetzelfde team.”

“Los daarvan denk ik niet dat we veel kunnen doen. Zoals ik reeds zei waren de gevolgen tijdens de voorbije race zeer groot voor een zeer klein contact. Het was erg spijtig en we zullen er voor zorgen dat het niet meer gebeurt,” besloot Leclerc.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021