Charles Leclerc: “Vierde plaats bewijst vooruitgang die Ferrari heeft geboekt”

Ferrari
Ferrari

Na een vierde plaats tijdens de kwalificatie volgde op zondag ook een vierde plaats tijdens de race en daar is Charles Leclerc best tevreden mee. Voorafgaand aan de race had Leclerc immers laten verstaan dat een vierde plaats waarschijnlijk het hoogst haalbare zou zijn.

“Ik maakte een goede start en vervolgens ging ik buitenom in de derde bocht wat goed uitdraaide voor ons,” begint Leclerc zijn terugblik op de GP van Spanje.

“Vervolgens hadden we een zeer, zeer goede race. We waren gedurende heel de race zeer competitief en momenteel is de vierde plaats zeker het hoogst haalbare.”

“Ik ben dan ook blij met wat het team tijdens het weekend gedaan heeft. We moeten blij zijn met momenten zoals deze en nu moeten we gewoon verder hard werken om de wagen te verbeteren zodat we voor de derde plaats kunnen strijden.”

Volgens Leclerc is de vierde plaats een duidelijk bewijs dat Ferrari goed bezig is en de ontwikkelingen van de wagen de juiste richting uitgaan.

“Het voelt zeer goed want dit betekent dat alles wat we doen, de richting die we uitgaan met onze ontwikkelingen, juist is. We kunnen dat duidelijk tonen op de baan.”

“Het is altijd een goed gevoel en ik ben er zeker van dat iedereen in Maranello blij is om deze resultaten te zien.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021