Red Bull werd verrast door plotse pitstop van Max Verstappen: “We waren er niet klaar voor”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Max Verstappen verloor tijdens zijn pitstop wat tijd omdat de pitcrew van Red Bull niet klaar leek te zijn voor zijn pitstop. Red Bull-teambaas Christian Horner gaf na afloop van de race toe dat ze verrast werden door een plotse pitstop van Max Verstappen.

Verstappen zijn pitstop tijdens de GP van Spanje gebeurde in een matige 4,2 seconde, tergend traag als je weet dat de Red Bull-pitcrew regelmatig zelfs pitstops onder de twee seconden uitvoert. De pitcrew van Red Bull stond niet klaar toen Verstappen de pitlane in kwam en daar was volgens Christian Horner een eenvoudige reden voor.

“Hij kwam uit zichzelf plots binnen, we hadden hem dan ook niet verwacht en waren niet klaar,” vertelde Horner na afloop tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Ik vind dat de jongens het geweldig gedaan hebben door zo snel te reageren. We verloren uiteraard wat tijd maar slaagden erin om onze positie op de baan te handhaven.”

Uiteindelijk maakte Lewis Hamilton een tweede pitstop en slaagde de Brit er zo in om Verstappen op de baan in te halen op een setje banden dat veel nieuwer was dan dat van Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021