Lewis Hamilton vol lof: “Dit was een goede gok, een geweldige strategie van het team”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

“De start was ongelooflijk close, er lag weinig rubber aan de rechterkant en Max Verstappen maakte een geweldige start,” blikte Hamilton terug op het begin van de race.

“Vervolgens was ik aan het jagen en het was erg lang zeer close. Ik verwachtte niet dat de banden het zo lang gingen uithouden. Ik ben er op de één of andere manier gewoon in geslaagd.”

Verstappen maakte als eerste zijn pitstop en Hamilton bleef vervolgens nog vijf ronden doorgaan. Uiteindelijk besliste Mercedes zelfs om Hamilton nog een tweede keer binnen te roepen, dit terwijl Verstappen op een eenstopper richting de finish probeerde te gaan.

“20 seconden achterstand inhalen is enorm, maar het was een goede gok, echt een geweldige strategie,” loofde Hamilton vervolgens het team.

“Het was gans het weekend het plan om twee setjes mediums te hebben voor de race zodat we twee stops konden doen. Ook al lijkt één pitstop beter, ik weet uit ervaring dat het zeer, zeer moeilijk is om met een eenstopper succesvol naar de finish te rijden.”

“Dit was ongelooflijk goed gedaan door iedereen van het team. Wat een dag!”