Max Verstappen berust in tweede plaats: “Ik heb alles geprobeerd wat ik kon”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Tijdens de start ging Verstappen met het mes tussen de tanden richting de eerste bocht en greep hij de leiding in de race. Verstappen reed vervolgens het grootste deel van de race aan de leiding maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de tweede plaats.

“De start was prima. Bij de eerste bocht is het zo dat degene die het laatste remt als eerste eruit komt. Ik ben er vol voor gegaan, anders zou het een lastig verhaal worden om ervoor te blijven,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Toen we eenmaal op kop lagen, heb ik er alles aan gedaan om ervoor te blijven, maar vandaag waren we in ieder geval gewoon niet snel genoeg.”

Verstappen werd echter later in de race bijgehaald door Hamilton die uiteindelijk via een strategie met twee pitstops de race wist te winnen.

“Ik kon het zien aankomen. Op de zachte banden was Hamilton al sneller en op de medium compound banden had hij duidelijk meer snelheid. Er was niet veel meer wat we konden doen,” blikt Verstappen terug.

“Ik heb geprobeerd zo goed mogelijk mijn race te rijden en met mijn banden om te gaan, maar op de één of andere manier zijn we wat langzamer en slijten onze banden iets meer. Toen Hamilton een tweede stop maakte, wist ik dat het over was. Ik had al moeite met de banden en je kon zien dat hij elke ronde dichterbij kwam. Ik was dus een makkelijke prooi.”

Volgens sommigen had Max Verstappen net als Lewis Hamilton twee pitstops moeten maken om zijn kansen op de overwinning gaaf te houden. Verstappen is er echter niet van overtuigd dat ze dan de race wel hadden kunnen winnen.

“Als wij een tweede stop hadden gemaakt, weet ik niet of we ons terug hadden kunnen knokken. Desondanks heb ik alles geprobeerd wat ik kon,” besloot Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021