Charles Leclerc vreest schade aan versnellingsbak: polepositie in gevaar?

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc zorgde voor een grote verrassing door in de Ferrari de polepositie voor de GP van Monaco te veroveren. De Monegask crashte echter in de slotfase van de kwalificatie en vreest dat eventuele schade aan de versnellingsbak zijn polepositie in gevaar kan brengen.

“Het is jammer om zo in de muur te eindigen, het voelt niet hetzelfde,” vertelde Leclerc na afloop van de kwalificatie.

“Tegelijkertijd ben ik echter enorm blij met mijn eerste snelle ronde. De eerste bocht was redelijk tricky, mijn eerste bocht was niet al te geweldig maar de tweede en derde sector waren geweldig goed. Ik ben zeer, zeer blij met de polepositie.”

Leclerc crashte echter aan het einde van de kwalificatie. De schade aan zijn wagen zal ongetwijfeld hersteld kunnen worden maar de grote vraag is of er ook ernstige schade is aan de versnellingsbak van Leclerc zijn Ferrari.

Indien dat het geval is en de versnellingsbak van Leclerc moet vervangen worden dan krijgt de Monegask een gridpenalty van vijf plaatsen. Leclerc zal dan slechts als zesde aan de race mogen beginnen terwijl Max Verstappen van op de pole zou mogen vertrekken.

“Ik maak me zorgen over de versnellingsbak maar laat ons afwachten,” antwoordde Leclerc op de vraag of hij zich zorgen maakt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed