Max Verstappen geloofde in de polepositie: “Jammer van de rode vlag”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Geen polepositie voor Max Verstappen maar wel een plaats op de eerste startrij. Verstappen hoopte om met zijn ultieme ronde alsnog de polepositie te veroveren maar daar stak de rode vlag door de crash van Charles Leclerc een stokje voor.

“Het was jammer van de rode vlag,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Ik voelde me erg comfortabel en kon de snelheid steeds verder opbouwen.”

“We hadden het zo gepland dat ons laatste rondje het snelst zou zijn. Het ging erg goed, maar helaas konden we door de rode vlag geen gooi naar de polepositie doen. Desondanks is het tot nu toe een erg goed weekend. We hebben ons na donderdag goed hersteld.”

Verstappen en Red Bull boekten in vergelijking met de oefensessies op donderdag duidelijk vooruitgang. Verstappen was de teamleden zowel op het circuit alsook in de fabriek dankbaar voor het harde werk.

“We zaten donderdag best ver van de pace af en dat had ik eigenlijk ook niet verwacht. Gelukkig hebben we de snelheid vandaag gevonden. Het was een leuke kwalificatie.”

Wat de titelstrijd betreft bevindt Verstappen zich in een veel betere situatie dan Lewis Hamilton die slechts van op de zevende plaats aan de race begint.

“Het is altijd belangrijk om veel punten te scoren en zo ver als mogelijk voor je tegenstanders zitten. Vandaag ging het goed, maar morgen moeten we het afmaken,” besloot Verstappen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021