Charles Leclerc: “We passen onze doelstellingen aan maar Red Bull inhalen blijft het doel”

Ferrari
Ferrari

Halverwege het seizoen maken ook Charles Leclerc en Ferrari een tussentijdse balans op. Die ziet er niet goed uit want voor de wereldtitel kan er helemaal niet gestreden worden, de doelstellingen voor de tweede seizoenshelft worden volgens Leclerc dan ook bijgesteld.

Red Bull domineert het F1-seizoen en slaagde erin om tot dusver al de races te winnen. De hoop van Ferrari om dit jaar voor de wereldtitel te strijden bleek ijdele hoop te zijn. Ferrari staat momenteel slechts vierde in de wk-tussenstand en daarin wil Leclerc tijdens de tweede helft van het seizoen verandering zien komen. De doelstellingen worden dan ook bijgesteld.

“Het realistisch doel voor de tweede helft van het seizoen is om het sterkste team achter Red Bull te worden,” vertelde Leclerc tegenover ‘Motorsport.it’. “Tegelijkertijd willen we proberen om de kloof te dichten.”

“Er bestaat geen twijfel over dat het iedereen zijn doel is om terug te keren naar de top en om te strijden met Red Bull. Realistisch gezien zullen we dat echter dit jaar niet bereiken.”

“Het meest realistische doel is om voor McLaren, Aston Martin en Mercedes in het kampioenschap te eindigen.”