Charles Leclerc werkt mee aan remake van controversiële kortfilm uit de jaren 70

Ferrari F1-piloot Charles Leclerc gaat naar alle waarschijnlijkheid een belangrijke rol spelen in de remake van ‘C’était un rendez vous,’ een kortfilm uit 1976 die destijds heel wat stof deed opwaaien.


De originele kortfilm uit 1976 toont een dollemansrit van om en bij negen minuten door het centrum van Parijs en is van de hand van de Franse regisseur Claude Lelouch, ook bekend van ‘Un homme et une femme.’

De film werd controversieel om de reden dat Lelouch destijds geen toelating kreeg van de Parijse autoriteiten om de straten af te sluiten en zo zijn film te maken. Lelouch besliste dan maar om op een zondagmorgen omstreeks half zes een camera op zijn Mercedes te plaatsen en en zo de kortfilm te maken.

Tijdens de rit tikte hij naar eigen zeggen de tweehonderd kilometer per uur aan en hij benadrukte dat hij zelf achter het stuur zat. Hoewel er ook geruchten de ronde doen dat er een F1-rijder zou gereden hebben en dan zijn Jacques Lafitte en onze landgenoot Jacky Ickx de meest genoemde namen.

Bij het uitbrengen van de film werd Lelouch gearresteerd en werd zijn rijbewijs ingetrokken.

Momenteel doet het gerucht de ronde dat Lelouch een remake gaat maken van ‘C’était un rendez vous’ in Monaco, met niemand minder dan Ferrari-rijder Charles Leclerc in de hoofdrol. De straten van het Prinsdom zullen zondagmorgen afgesloten worden en Leclerc zal in een Ferrari te bewonderen zijn.

De liefhebbers kunnen hieronder alvast genieten van het origineel:

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print