F1 krijgt geen uitzondering op nieuwe Britse quarantaineregels: Britse GP nu echt in gevaar

Het ziet er hoe langer hoe slechter uit voor de GP van Groot-Brittannië. De F1 krijgt van de Britse regering immers geen uitzondering op de nieuwe quarantaineregels die binnenkort ingaan.


Er zal eens stevig gevloekt geweest zijn in de kantoren van F1-eigenaar Liberty Media. Al wekenlang proberen ze een nieuwe F1-kalender samen te stellen die op 5 juli van start gaat in Oostenrijk en dan beslist men in Groot-Brittannië dat de Formule 1 geen uitzondering op de nieuwe quarantaineregels krijgt.

Die regels stellen dat iedereen die Groot-Brittannië binnenkomt, op enkele uitzonderingen na, verplicht veertien dagen in quarantaine moet gaan. De Formule 1 hoopte om bij de Britse regering een uitzondering te krijgen omdat het zelf reeds strikte regels toepast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Maar het is dus een negatief antwoord geworden en dat is een mokerslag voor de F1 die gehoopt had om op het Britse circuit van Silverstone zelfs twee races te organiseren. Het was een noodingreep om aan zo veel mogelijk races op de F1-kalender te geraken. Maar liefst zeven van de tien F1-teams bevinden zich bovendien op een steenworp van het circuit, waardoor de nieuwe quarantaineregels alles logistiek ook nog eens bemoeilijken.

De nieuwe quarantaineregels gaan in op 8 juni en zullen elke drie weken geëvalueerd worden. Op 29 juni, minder dan een maand voor de geplande Britse GP op 26 juli, zou er dus plots beslist kunnen worden dat er op de dag van de GP van Groot-Brittannië toch geen quarantaine meer noodzakelijk is. Zowel de F1 als Silverstone heeft echter meer dan een maand de tijd nodig om zich voor te kunnen bereiden op een F1-race.

Groot-Brittannië, de bakermat van de Formule 1, is echter niet te vermurwen en zo kan het dus dat we plots Duitsland als vervanger voor Groot-Brittannië krijgen. De Hockenheimring kan zo mogelijk geheel onverwacht terugkeren op de F1-kalender.

Bijkomend probleem voor de Formule 1 is dat het personeel van de teams tussen de races door niet naar huis of naar de fabriek in Groot-Brittannië zou kunnen terugkeren. De Formule 1 heeft met andere woorden extra huiswerk gekregen om alsnog tot een goede F1-kalender en geslaagd F1-seizoen te komen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner