Charles Leclerc wil tijdens ingekort F1-seizoen meer risico’s nemen

Indien we daadwerkelijk naar een ingekorte F1-kalender gaan dan wil Ferrari-rijder Charles Leclerc meer risico’s nemen om zo een gooi te doen naar de titel.


“Ik zou graag op zijn minst 12 of 13 races hebben om toch een behoorlijk kampioenschap te verkrijgen,” aldus Leclerc gisteren tegenover diverse media. “Minder is echt niet aangewezen.”

“Minder dan twaalf races is nog steeds beter dan niets. Dus wat we ook kunnen organiseren is toch goed. Ik zou echter op zijn minst twaalf races proberen op een nieuwe kalender te krijgen.”

Of de F1-kalender nu de oorspronkelijke tweeëntwintig races telt of veel minder, de ambitie van Leclerc is strijden voor de wereldtitel en tijdens een sterk ingekort seizoen is de Monegask bereid om meer risico’s te nemen.

“Ik ben er van overtuigd dat Lewis nog steeds de favoriet is, zelfs al zouden er maar acht races verreden worden. Het zal sowieso moeilijk worden om hem te verslaan,” aldus Leclerc.

“Ik zal waarschijnlijk echter wat meer risico nemen op de baan met een risicovolle strategie of een risicovol inhaalmanoeuvre. Soms zal het lonen, soms niet.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}