Ferrari dreigt F1 te verlaten als budgetplafond verder wordt verlaagd

Ferrari heeft opnieuw ermee gedreigd om de Formule 1 te verlaten. Deze keer ligt het veelbesproken budgetplafond aan de basis van het dreigement.


Oorspronkelijk was het de bedoeling om in 2021 een budgetplafond van 175 miljoen dollar in te voeren. Naar aanleiding van de coronacrisis zijn de F1-teams het echter overeengekomen om het budgetplafond verder te verlagen naar 150 miljoen dollar.

Er gaan echter stemmen op om het budgetplafond nog verder te verlagen. Tijdens een teleconferentie vorig week tussen de F1, de FIA en de teams werd er gesproken over een eventuele verdere verlaging naar 145 miljoen dollar in 2021 en zelfs 130 miljoen dollar in 2022. Het McLaren F1 team zou zelfs aan het lobbyen zijn om het budgetplafond naar 100 miljoen dollar te krijgen.

Ferrari moet echter van een verdere verlaging dan 150 miljoen dollar niets weten en dreigt er zelfs mee om de sport te verlaten.

“De 145 miljoen dollar is in vergelijking met wat in juni overeen is gekomen al een nieuw en veeleisend verzoek,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto tegenover ‘The Guardian’.

“Indien het budgetplafond nog verder naar omlaag gaat dan willen we ons niet in een positie bevinden waarin we andere opties moeten bekijken om het racen dat in ons DNA zit uit te kunnen oefenen.”

Volgens Ferrari opereren de teams in verschillende landen waar ook de wetgeving anders is. Je kan dus niet zomaar het budgetplafond blijven verlagen zonder dat dit gevolgen heeft voor de organisatie van een bedrijf en meer bepaald ook de werkgelegenheid.

“We beseffen goed dat de F1 en bij uitbreiding heel de wereld door de COVID-19 pandemie door een zeer moeilijke periode gaat,” aldus Binotto.

“Het is echter niet het moment om overhaast beslissingen te nemen zonder goed de gevolgen te kunnen inschatten.”
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:29:”binotto_ferrari_headline2.png”;}
Ferrari heeft opnieuw ermee gedreigd om de Formule 1 te verlaten. Deze keer ligt het veelbesproken budgetplafond aan de basis van het dreigement.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023