Chase Carey: “We kunnen niet aan iedereen ‘snoepjes’ uitdelen”

Volgens Chase Carey, de grote baas van de Formule 1, is het voor veel circuits en organisatoren inderdaad moeilijk om een F1-race zonder publiek te organiseren. Tegelijkertijd moet echter ook de Formule 1 op haar financiën letten.


“We beseffen dat het momenteel niet business as usual kan zijn. De ticketverkoop ligt stil vanwege de onzekerheid en niemand zal omwille van de onzekerheid tickets kopen,” zegt Carey.

De F1-baas laat zich op de vlakte of er ten aanzien van race die zonder publiek verreden moeten worden serieuze compensaties zullen volgen. Wat wel al vast staat is dat de Formule 1 niet zomaar aan alles en iedereen geld kan toestoppen.

Mogelijk krijgen circuits die wel nog een behoorlijke organisatievergoeding kunnen betalen dus voorrang op andere circuits.

“Of het nu de teams, de promotoren of de sponsors zijn, we gaan niet aan iedereen ‘snoepjes’ uitdelen,” aldus Carey tijdens een conference call met investeerders waarin de resultaten van de F1 tijdens het eerste kwartaal van 2020 werden toegelicht.

“We verwachten dat we eerlijk behandeld worden en we gaan het als volwassen mensen aanpakken. We verwachten dat onze business er in 2021 opnieuw zo zal uitzien zoals vier maanden geleden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}