Dreigt de afgrond voor McLaren na ‘nee’ van Britse regering?

McLaren had bij de Britse regering een lening van miljoenen euro’s aangevraagd maar de aanvraag werd afgewezen. Het moet nu dringend op zoek naar honderden miljoenen euro’s.


Net als heel wat andere bedrijven wordt ook McLaren bijzonder hard getroffen door de coronacrisis. Als constructeur van luxewagens ziet McLaren de verkopen aanzienlijk terugvallen, het ziet zich dan ook genoodzaakt om extra gelden te zoeken.

Na het afgelasten van de GP van Australië en het vervolgens annuleren van ook heel wat andere races was McLaren één van de eerste teams om te beslissen personeel op verlof te sturen en zowel personeel als rijders loon te laten inleveren. Er werden naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus dan ook meteen kostenbesparende maatregelen genomen.

De McLaren Groep, de overkoepelende organisatie boven onder andere het McLaren F1 team, vroeg volgens Sky News bij de Britse overheid een lening van 170 miljoen euro aan maar de aanvraag werd geweigerd.

Naast de 170 miljoen euro die McLaren bij de Britse overheid wou lenen zou het ook nog eens op zoek moeten naar ruim 350 miljoen euro extra om het instorten van de verkoopcijfers op te vangen. Niet eenvoudig, wetende dat geldschieters momenteel niet staan te springen om geld te investeren of uit te lenen.

Het mag duidelijk zijn, ook bij McLaren staat het water aan de lippen en dat ondanks de historische verbondenheid met de geldschieters uit het Midden-Oosten. Wetende dat de olieprijs bijzonder laag staat dreigt ook daar ooit de geldkraan dichtgedraaid te worden.

Het is dan ook geen verrassing dat uitgerekend McLaren één van de grootste voorstanders was van een nog ingrijpende bijkomende verlanging van het budgetplafond. Die verlaging werd echter beperkt van 175 miljoen dollar naar 145 miljoen dollar, daar waar McLaren naar verluidt 100 miljoen dollar zou gewenst hebben.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}