Monza zorgt voor verwarring door datum GP van Italië te bevestigen

Het circuit van Monza heeft voor verwarring gezorgd door via Twitter een ‘nieuwe’ datum voor de GP van Italië dit jaar te bevestigen.


De GP van Italië vindt traditioneel begin september plaats maar gezien de uitbraak van het coronavirus en het annuleren van heel wat races is het voorlopig onduidelijk of de Italiaanse GP begin september op de kalender zal staan. Monza ligt immers net in de regio van Italië die het hardst getroffen is door het coronavirus.

Een nieuwe officiële F1-kalender voor dit jaar is er nog niet maar de officiële twitter-account van het circuit van Monza plaatste gisteren een bericht online waarin de ‘nieuwe’ datum voor de GP van Italië bevestigd werd.

Opvallend hierbij was echter dat de ‘nieuwe’ datum helemaal geen nieuwe datum was. In het bericht werd het weekend van 4 tot 6 september aangehaald, wat ook de oorspronkelijke datum op de F1-kalender 2020 was.

Eveneens opvallend was dat het bericht daarna van de twitter-account van ‘Autodromo Nazionale Monza’ verdween. Verschillende andere aankondigingen van nieuwe data voor andere races bleven wel op de twitter-pagina staan.

Heel wat verwarring daardoor onder de Italiaanse F1-fans. Grote vraag is nu of zich iemand gewoon vergist had, of dat iemand te ijverig was met het online plaatsen van nieuwe data en de datum van de GP van Italië dus eigenlijk niet gepubliceerd had mogen worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}