‘Chocolate-gate’ bij McLaren: Eric Boullier wil niet opstappen

McLaren bevindt zich nog maar eens in het oog van de storm nadat alweer ‘Daily Mail’ een verhaal naar buiten brengt van een anonieme werknemer.


In een notendop samengevat vertelt de werknemer dat elke keer dat er moet overgewerkt worden, de werknemers worden ‘beloond’ met Freddo’s, een populaire chocoladereep in Groot-Brittannië. U leest het goed, supervisors mogen hun werknemers trakteren op een snoepreep als bonus.

Toen de grote update voor de GP van Spanje op til stond werd er in de fabriek 24 op 24 gewerkt om dat nieuwe aeropakket klaar te krijgen. “We hebben het klaar gekregen en een week later kregen we allemaal een Freddo als bonus,” aldus de werknemer. “De supervisors waren beschaamd om ze uit te delen.”

Het hogere management is de gebeten hond en de werknemer noemt ook naam en toenaam. “We noemen ze de ‘untouchables’, teambaas Eric Boullier, chief engineer Matt Morris, chief operating officer Simon Roberts en operations director David Probyn. Voor hen hebben we absoluut geen respect meer.”

Het valt dan ook niet te verwonderen dat er een gespannen sfeer hangt bij McLaren. De klokkenluider laat ook nog weten dat er mensen zijn die willen staken maar dat ze bang zijn hun job te verliezen.

Teambaas Eric Boullier doet de geruchten af als een storm in een glas water en minimaliseert het hele verhaal.

“Ik denk dat het vooral een paar mensen zijn die slecht gezind zijn,” aldus Boullier. “We weten ook niet wat precies hun probleem is. We hebben hen uitgenodigd voor een gesprek over de problemen in plaats van alles via de achterdeur naar buiten te laten gaan.”

“We zijn met achthonderd en we krijgen veel steun vanuit de hoek van het personeel en de engineering. Eigenlijk denk ik dat dit op een manier ons nog goed uitkomt want we hebben veel mails gekregen van mensen die vragen of het over een grap gaat.”

‘Daily Mail’ durfde zelfs de vraag te stellen aan Eric Boullier of hij nog wel in staat is om het team te leiden.

“Ik stap niet op,” vertelt Boullier. “Ik weet dat jullie bepaalde artikels hebben geschreven. Ik heb races en kampioenschappen gewonnen met elk team dat ik al geleid heb, ook in de F1. Dat is iets dat je me niet kan afpakken.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022