Vandoorne: “Hopelijk kunnen we dit raceweekend iets tonen”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne blikt met wat gemengde gevoelens terug op de eerste oefensessie op het circuit van Paul Ricard.


Het circuit van Paul Ricard is voor al de F1-piloten nieuw op de F1-kalender. Er werden gisteren dan ook heel wat foutjes gemaakt en de wind maakte het er ook al niet eenvoudiger op.

Uiteindelijk reed Vandoorne tijdens de eerste oefensessie de negentiende tijd. Tijdens de namiddag verliep het voor Vandoorne en McLaren een heel stuk beter en slaagde hij erin om de dertiende tijd te rijden.

“Om eerlijk te zijn was de eerste dag op het circuit van Paul Ricard wat een gemengde dag,” begint Stoffel Vandoorne zijn terugblik op de oefensessies gisteren. “De wind is voor iedereen erg tricky, we zagen heel wat wagens naast de baan gaan. We waren tijdens de eerste oefensessie bovendien niet erg competitief. Vervolgens had ik tijdens de namiddag een veel beter gevoel. De windrichting veranderde en alles viel wat op zijn plooi voor ons.”

Uiteraard werden er op vrijdag heel wat zaken uitgetest met het oog op de race. Op dat vlak lijkt het redelijk goed te zitten en hoopt Vandoorne om tijdens de race op zondag nog eens iets te kunnen tonen.

“Onze bandendegradatie leek in orde. Het baanoppervlak evolueerde serieus tijdens de tweede oefensessie, waarschijnlijk door de temperatuur en de rubber die de wagens achterlieten op het circuit. We zullen die evolutie doorheen het weekend verder zien gebeuren.”

“We willen dit weekend vooral progressie boeken met de wagen. De voorbije races waren wat tricky voor ons dus hopelijk kunnen we dit weekend iets tonen,” besloot Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print