Verstappen tevreden na derde tijd: “Wel nog huiswerk te doen”

Nadat Max Verstappen tijdens de eerste oefensessie tevreden moest zijn met de zevende tijd slaagde de Nederlander erin om zich tijdens de tweede oefensessie te verbeteren en de derde tijd te rijden. Verstappen blikt dan ook tevreden terug op zijn vrijdag.

“Ik ben redelijk tevreden”, zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen. “We hebben tijdens de eerste vrije training wat tijd verloren vanwege een probleem met een van de banden. Ik heb hier ook nog nooit gereden, dus je wilt zo veel mogelijk op de baan zijn. Ik denk echter dat we ons goed hersteld hebben, want we hebben nog veel dingen kunnen uitproberen.”

Net als bij de overige teams heeft ook Red Bull nog heel wat werk te doen in de aanloop naar de kwalificatie en de race.

“We moeten het circuit nog iets beter leren begrijpen, zoals de diverse lijnen en het verschil daarin. Het is daarnaast lastig om een goede balans tussen de drie soorten banden te vinden. Ze zijn gevoelig voor deze baan vanwege de hitte en het lijkt net alsof je voor iedere compound de auto anders moet afstellen. We hebben er echter nog een hele avond om er naar te kijken en te zien wat we er aan kunnen doen.”

Wat de snelheid betreft is Verstappen best tevreden.

“Die lijkt goed. Mercedes lijkt natuurlijk nog erg sterk, dus we moeten nog het een en ander verbeteren. Een vrijdag verloopt echter nooit perfect, vooral niet op een nieuw circuit.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print