F1-piloten willen chicane op Paul Ricard verwijderd zien

Verschillende F1-piloten hebben na de oefensessies op vrijdag te kennen gegeven dat ze liever geen chicane op het lange rechte stuk van het circuit van Paul Ricard zien.


Op het langste rechte stuk van het circuit van Paul Ricard is een chicane die de F1-piloten moeten nemen. Er zou echter ook over het rechte stuk kunnen gereden worden zonder dat de chicane genomen dient te worden, iets dat heel wat F1-piloten liever zouden hebben.

Het onderwerp kwam tijdens de rijdersbriefing op vrijdag ter sprake. Volgens de rijders zou het lange rechte stuk zonder chicane voor meer inhaalmogelijkheden kunnen zorgen omdat er dan langer van een slipstream kan geprofiteerd worden.

“We hebben aan Charlie Whiting gevraagd of het kan, dit om het inhalen te verbeteren, net als het spektakel. Het maakt het allemaal interessanter,” aldus Sergio Perez.

Dit raceweekend zal er echter niets veranderd worden. Het circuit met daarop de chicane voorzien werd immers gehomologeerd voor de Formule 1. Ten vroegste tegen de editie van volgend jaar zien we een langer recht stuk zonder chicane tijdens de GP van Frankrijk.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022