Christian Horner: “Alarmbellen gingen af toen de FIA ons contacteerde”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner werd zijn team eerder deze week door de FIA gecontacteerd met betrekking tot de Aston Martin F1-bolide die erg sterk op de Red Bull RB18 leek. Daar waar iedereen in de F1-paddock donderdag verbaasd keek toen de Aston Martin AMR22B uit de vrachtwagen werd gerold, was dat bij Red Bull dus niet het geval.

“We werden eerder deze week door de FIA geïnformeerd,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Ze vertelden ons ‘dat er een wagen was die opmerkelijk genoeg erg op die van ons leek, kunnen we een lijst krijgen met personeel dat bij jullie vertrokken is en naar waar ze gegaan zijn?’. Zoiets doet onmiddellijk de alarmbellen afgaand!”

Volgens Horner is het geen toeval dat verschillende personeelsleden van Red Bull naar Aston Martin zijn gegaan en dat Aston Martin nu plots met een ‘kopie’ van de RB18 komt.

“Het is geen toeval dat tijdens de winter en het begin van dit seizoen enkele individuen van Red Bull naar Aston Martin zijn gegaan,” aldus Horner.

“Zoiets is toegestaan. Het gebeurt overal in de paddock dat mensen van het ene naar het andere team gaan nadat ze een tijdje eerst verplicht aan de kant hebben gestaan. Wat ze echter meenemen met hun hoofd is fair, dat is hun kennis.”

“Wanneer men iets namaakt dan is dat de grootste vorm van erkenning die men kan krijgen. Wat echter niet fair is en onaanvaardbaar is, dat is het meenemen van vertrouwelijke documenten of gegevens.”

Volgens Christian Horner is het voor Aston Martin onmogelijk geweest om hun wagen aan te passen op basis van foto’s van fotografen rondom het circuit.

“Hoe onze wagen er nu uitziet is nog maar sinds een maand bekend. We zijn veel vroeger daaraan beginnen werken.”

Horner suggereert dan ook dat er mogelijk vertrouwelijke gegevens gestolen of gelekt zijn. Of dat ook het geval is moet volgens Horner de FIA uitmaken maar het is de FIA die tot dusver gezegd heeft dat het geen problemen heeft gedetecteerd.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer