GP van Spanje: derde oefensessie: Charles Leclerc net iets sneller dan Max Verstappen

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc heeft voor de derde oefensessie op de rij in Spanje de snelste tijd gereden. In zijn Ferrari was Leclerc echter maar een handvol duizendsten sneller dan Max Verstappen. Mercedes bevestigde haar goede vormpeil met een derde en vierde tijd.

Tijdens de derde oefensessie kregen de rijders een allerlaatste kans om de limieten van zowel hun wagen alsook het Circuit de Barcelona-Catalunya op te zoeken. Dit alles uiteraard om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en de race.

Problemen waren er echter al zeer vroeg bij AlphaTauri want Pierre Gasly moest zijn rokende F1-bolide parkeren in de pitlane. De Fransman zijn sessie zat er al op nog voor ze goed en wel begonnen was.

Problemen waren er ook voor Mick Schumacher die af te rekenen kreeg met brandende remmen rechts achteraan zijn Haas F1-bolide. Wat voor ernstige schade dat geeft zien we op onderstaande beelden.

Met nog zo’n kwartier te gaan werd er overgeschakeld op de zachte bandencompound en gingen de rondetijden naar beneden. Vooraan was het Charles Leclerc die nog steeds de snelste was maar ook Mercedes presteerde net als op vrijdag erg sterk.

Uiteindelijk was het ook Charles Leclerc die de snelste tijd reed en dat voor de derde oefensessie op rij. Max Verstappen volgde op minder dan een tiende van Leclerc. George Russell zette opnieuw een sterke derde tijd neer in de Mercedes, gevolgd door Lewis Hamilton en Carlos Sainz in de tweede Ferrari.

De verschillen tussen de rijders zijn echter bijzonder klein, de kwalificatie straks belooft dan ook erg spannend te worden.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer