Christian Horner bekent: “Spijtig dat ik hem geen F1-racezitje bij Red Bull heb gegeven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In al die jaren als teambaas in de autosport heeft Christian Horner heel wat talenten zien passeren. Verschillende grote talenten hebben voor Horner geracet maar toch is er één iemand waarvan Horner spijt heeft dat hij hem geen racezitje bij Red Bull heeft gegeven.

Met Sebastian Vettel en Max Verstappen reden twee erg jonge racetalenten voor Red Bull en onder de vleugels van teambaas Christian Horner kroonden ze zich meermaals tot wereldkampioen. Uiteraard is dat niet alleen zijn verdienste maar Horner werkt graag samen met racetalenten.

Naast Vettel en Verstappen zorgden ook Mark Webber en Daniel Ricciardo voor heel wat mooie momenten. Ook verschillende andere jonge rijders reden voor Red Bull of het zusterteam maar er zijn ook rijders die volgens hem perfect binnen Red Bull hadden gepast maar er nooit hebben geracet, zoals Juan-Pablo Montoya.

Volgens Horner zou de competitieve ingesteldheid, gecombineerd met zijn honger naar overwinningen erg goed bij de cultuur van Red Bull gepast hebben.

“Er zijn doorheen de jaren verschillende rijders,” antwoordde Horner tijdens de ‘Extraordinary Tales With Seb Coe podcast’ op de vraag welke rijders hij graag bij Red Bull had willen zien racen. “Ik denk dat Montoya in de Formule 1 niet gepresteerd heeft zoals hij kon. Ik denk dat hij een ongelooflijk getalenteerde rijder was die meer had kunnen bereiken.”

Daarnaast was er echter nog een andere rijder waarmee Horner graag in de F1 had samengewerkt, een rijder die in de F3000 voor zijn Arden team testte.

“Er was een rijder die ik liet testen voor het Arden team en waarvan ik opnieuw dacht dat hij een fenomenale rijder was die de F1 heeft gemist,” aldus Horner. “Er was een kerel genaamd Tom Kristensen, die ongelooflijk veel succes heeft behaald in de sports cars.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print