Christian Horner bekent: “We hebben in New York onze echte F1-bolide niet getoond”

Red Bull RB19 gepresenteerd in New York

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft na de presentatie van de ‘nieuwe F1-bolide’ in New York toegegeven dat het de echte RB19 niet heeft onthuld. Er was sprake van een oude wagen of dummywagen die niet conform het nieuw F1-reglement is.

Voorafgaand aan de presentatie van Red Bull in New York kregen we te horen dat het een zogenaamde ‘season launch’ zou zijn. Er werd verwacht dat Red Bull enkel een nieuwe livery zou tonen met daarnaast ook de aankondiging van een toekomstige samenwerking met Amerikaans autoconstructeur Ford.

Die laatste aankondiging volgde, net als de livery, maar tot velen hun verbazing volgde er ook een aankondiging van de RB19. Fans en journalisten viel echter iets vreemd op. Verschillende technische aanpassingen met betrekking tot het seizoen 2023 waren niet terug te vinden op de wagen.

Teambaas Christian Horner gaf uiteindelijk toe dat de wagen niet de ‘echte wagen’ was en dat de wagen waarmee tijdens de test in Bahrein zal gereden worden ingrijpend zal verschillen.

“De wagen die we getoond hebben is anders dan de wagen die jullie in Bahrein zullen zien,” aldus Horner. “Wat jullie vandaag gezien hebben is niet de werkelijke weergave zoals jullie in Bahrein zullen zien.”

“Vandaag draaide rond het presenteren van de ambities van het team dit jaar, net als onze partners en uiteraard ook de opwindende aankondiging rond Ford.”

“Om dat hier in Amerika te doen, op deze markt, is echt iets dat we voor de eerste keer met Red Bull Racing doen.”