Ford: “We overwogen om met een eigen F1-team deel te nemen”

Red Bull Ford Powertrains
Red Bull Ford Powertrains

Gisteren kondigde Ford haar terugkeer naar de Formule 1 aan. De Amerikaanse autoconstructeur zal dat als motorleverancier doen, al overwoog het ook om met een eigen team deel te nemen aan de Formule 1.

Geen eigen Formule 1 team dus voor Ford, zoals Audi dat wel doet, maar bij Ford laten ze weten dat het gevoel niet goed zat om met een eigen F1-team deel te nemen aan de koningsklasse van de autosport.

“We hebben zeker en vast alle opties bekeken,” aldus Mark Rushbrook, de wereldwijde directeur van Ford Performance Motorsports, op vrijdag tijdens het launch event in New York. “We hebben zeker en vast de tijd genomen om naar veel mensen te luisteren.”

“Van zodra men wist dat Ford interesse had, of op zijn minst een F1-deelname overwoog, werden we door veel mensen benaderd, of het nu een bestaande team was of een mogelijk team dat zou opstarten, om te kijken of we met hen eventueel zouden samenwerken.”

Ford overwoog dus een samenwerking met verschillende kandidaten en ook een volwaardig eigen team werd even overwogen.

“Zelf hebben we enkele teams benaderd maar geen van hen leek geschikt te zijn,” vertelde Rushbrook.

“Om terug te keren als volwaardig fabrieksteam, waarbij we zelf zoals in het verleden een team bezitten, dat voelde niet goed. We wilden immers strategisch de sport vervoegen en bijdragen waar het zinvol is, ook bijleren waar logisch.”

“Het is zeer belangrijk om op het juiste moment in de sport te komen, op de juiste manier en met de juiste partner. We geloven dat we dat nu op beide aspecten doen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print