Nyck de Vries wint rechtszaak tegen vastgoedmiljonair die 50 procent van zijn salaris als F1-piloot eist

Williams F1 team
Williams F1 team

AlphaTauri-rijder Nyck de Vries kan zich opnieuw volledig focussen op de voorbereiding van zijn eerste volwaardig F1-seizoen. Een rechtszaak die tegen hem was aangespannen rond de financiering van zijn carrière heeft hij gewonnen.

Het was de Nederlandse vastgoedmiljonair Jeroen Schothorst die een rechtszaak tegen Nyck de Vries was begonnen over gelden die hij Nyck de Vries had gegeven (Lees: Geldschieter begint rechtszaak en eist 50 procent van salaris Nyck de Vries: “We verschillen duidelijk van mening of hij in 2022 F1-piloot was”). Volgens Schothorst was Nyck de Vries door zijn invalbeurt tijdens de GP van Italië 2022 wel degelijk een F1-piloot. Daardoor zou Schothorst recht hebben op heel wat sommen geld die Nyck de Vries nu tijdens zijn carrière zal verdienen.

In een kortgeding eiste Schothorst met zijn Investeringsbedrijf Investrand dat Nyck de Vries zijn boekhouding zou vrijgeven omdat hij een vermoeden had dat er informatie werd achter gehouden. De voorzieningsrechter heeft Nyck de Vries echter in het gelijk gesteld en laat weten dat volgens hem het onwaarschijnlijk is dat er info wordt achtergehouden en dat De Vries aan zijn betalingsverplichtingen zou voldaan zijn.

Investeringsbedrijf Investrand zal de proceskosten moeten betalen maar Schothorst liet reeds verstaan dat er een ‘bodemprocedure’ zal gestart worden. De bodemrechter zal moeten oordelen of Nyck de Vries daadwerkelijk niets aan Schothorst dient te betalen. Nyck de Vries hoopt vooral dat hij zich nu in alle rust kan focussen op het nieuwe F1-seizoen.

“Ik heb richting Investrand aan al mijn verplichtingen onder de leningsovereenkomst voldaan en hem steeds alle informatie verstrekt waarop hij onder de leningsovereenkomst recht had,” vertelt De Vries in een reactie tegenover ‘De Telegraaf’.

“Dat de rechter mij in het gelijk heeft gesteld, lag wat mij betreft dan ook in de lijn der verwachting. Hopelijk gaat de wind nu liggen en kan ik mij focussen op de voorbereiding op het Formule 1-seizoen.”