Christian Horner: “Bij Red Bull willen we van Max Verstappen geen PR-robot maken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is Max Verstappen de voorbije jaren als rijder meer volwassen geworden maar tegelijkertijd vindt hij ook dat Verstappen nog steeds zijn eigen mening verkondigt. Bij Red Bull proberen ze niet om van hun rijders een PR-robot te maken.

“We vinden dat onze rijders een vrijheid mogen hebben,” aldus Horner tegenover ‘Motorsport.com’. “Het zijn geen robots, ze hebben hun eigen meningen. Max heeft ook zijn mening die hij als wereldkampioen heeft en een gewicht heeft, we beperken hem niet om een PR-verhaaltje te brengen.”

“Hij is een eerlijke, jonge gast die zegt wat hij van dingen vindt. Volgens mij is dat juist verfrissend.”

Volgens Horner is Max Verstappen niet alleen als rijder maar ook wat zijn karakter betreft geëvolueerd. Toch vindt Horner ook dat Verstappen tegelijkertijd op veel vlakken niet is veranderd.

“Ik denk dat hij verandert omdat hij wat meer volwassen is geworden, hij heeft wat meer ‘baardgroei’,” grapt Horner. “Maar nee, in essentie is hij eigenlijk dezelfde gebleven.”

“Hij stapt nog steeds in de wagen, rijdt ermee en haalt er het maximale uit. Hij houdt nog steeds niet van de poeha die rondt de Formule 1 hangt, daar heeft hij nooit van gehouden.”