Lando Norris is gewaarschuwd: “Dat risico zou ik met Max Verstappen niet nemen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

McLaren-rijder Lando Norris wordt volgens de geruchten vaak gelinkt aan een eventuele toekomst bij Red Bull. Volgens voormalig F1-piloot Johnny Herbert zou het echter geen goed idee zijn om Lando Norris de overstap van McLaren naar Red Bull te laten maken.

De serieuze vormdip van Sergio Perez het voorbije seizoen heeft de geruchten over zijn eventuele vervanging aangewakkerd. Daarbij viel ook vaak de naam van Lando Norris als mogelijke vervanger. Op het eerste zich lijkt zo’n overstap misschien een goede zaak maar volgens Johnny Herbert is dat voor Lando Norris niet het geval.

“Wanneer je het vanuit een rijdersperspectief bekijkt dan ga je altijd proberen om te werken aan iets waaruit je zelf voordeel haalt,” aldus Herbert tegenover ‘Express Sport’. “Is het risico voor hem om naar Red Bull te gaan het waard? Dit gezien de situatie waarin hij zich nu bevindt?”

Volgens Herbert is dat niet het geval, zeker gezien hij dan Max Verstappen als teamgenoot zou hebben en ook omdat McLaren het na een moeilijke periode steeds beter lijkt te doen.

“McLaren doet het zeer, zeer goed. McLaren houdt ervan om Norris in het team te hebben. Hij presteert wanneer de wagen het goed doet. Is het het risico waard? Persoonlijk vind ik van niet, ik denk niet dat het het risico waard is.”

“Hij is nog jong, hij gaat nog beter worden en op dat dat moment is McLaren een goed team om samen een pad mee af te leggen waarmee ze zich het volgende jaar in een sterkere positie bevinden.”

“We gaan moeten afwachten en zien wat het geeft, maar ik zie niet in waarom hij zijn leven wat moeilijker zou willen maken terwijl hij zich eigenlijk in een goede positie bevindt.”