Christian Horner: “De banden maakten van Spa-Francorchamps een lastige race”

Christian Horner blikt terug op de GP van België en komt tot de conclusie dat vooral het bandenmanagement het tot een lastige race maakte.


“Het bandenmanagement zorgde ervoor dat het een lastige race was vandaag,” aldus Horner op de officiële website van Max Verstappen. “Maar we zijn er toch in geslaagd om goede punten te scoren met beide auto’s.”

“Max had vandaag niet het tempo om de strijd met de Mercedessen aan te gaan omdat de bandenslijtage tijdens het tweede deel van de wedstrijd aanzienlijk was.We waren aan het afwegen of we één of twee stops moesten maken. De snelheid van Ricciardo op het rechte stuk was duidelijk heel goed en daarom besloten we om het bij één stop te houden en Max is erin geslaagd om de auto heelhuids thuis te brengen en zijn zesde podium van dit jaar te scoren.”

“Ondertussen verloor Alex een plaats aan Ocon bij de start maar via zijn pitstop wist hij die terug te veroveren toen we er voor kozen om hem op de medium compound te zetten, want dat was de beste keuze om de Renaults aan te vallen. Hij heeft het goed gedaan vandaag, hij moest de hele dag in het defensief maar jammer genoeg waren de Renaults te snel op het rechte stuk door hun afstelling met lage downforce en hij verloor uiteindelijk nog zijn vijfde plaats tijdens de laatste ronde.”

“Alex staat nu vierde in het de tussenstand om het kampioenschap en hij heeft een heel degelijk weekend afgewerkt. Nu gaan we dus als team verder hard werken voor we naar Monza afzakken volgende week.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print