George Russell: “Gelukkig stond halo op de wagen tijdens enorme crash”

Williams F1-piloot George Russell liet na zijn crash tijdens de GP van België weten dankbaar te zijn dat de halo tegenwoordig op zijn F1-bolide staat.


Het was een schrikwekkend beeld dat we tijdens de GP van België plots te zien kregen: de twee zwaar verhakkelde F1-bolides van George Russell en Antonio Giovinazzi. Gelukkig stond halo op de wagens en bleef het voor beide wagens bij frustraties en liepen ze geen verwondingen op.

“Het is erg frustrerend. Ik bevond me op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en er was niets dat ik kon doen,” aldus Russell over zijn crash tijdens de Belgische GP.

“Rechts was de F1-bolide van Antonio en links was er een enorme impact met de band.”

Russell was echter blij dat de veelbesproken ‘halo’ op zijn wagen stond, het veiligheidsinstrument bewees ondertussen al meermaals zijn nut.

“Ik moet zeggen dat ik me met de halo momenteel veel veiliger in de wagen voel. Ik ben in orde. Het is gewoonweg frustrerend, maar dat is autosport nu eenmaal soms.”

“Tot aan de crash had ik een goed ritme. Ik had Haas ingehaald maar het zou sowieso een lange en moeilijke race voor ons geweest zijn.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer