Valtteri Bottas: “Ik weet helemaal niets van teamorders tijdens de race”

Valtteri Bottas was tijdens en na afloop van de GP van België verbaasd over eventuele teamorders die er tijdens de race afgesproken zouden geweest zijn.


“Tijdens de start zou ik een serieuze kans gekregen hebben maar ik denk dat Lewis het goed gespeeld heeft,” blikte Bottas na afloop van de race terug op de start.

“Hij was niet al te snel uit de eerste bocht dus ik kon mijn motorvermogen niet echt extra aanspreken om bij hem te komen. Vandaag was er bovendien een rugwind richting de vijfde bocht dus er was ook wat minder een tow-effect.”

Opmerkelijk genoeg vroeg Bottas vervolgens toestemming aan het team om extra motorvermogen te gebruiken maar de Fin werd vervolgens verrast door het antwoord dat hij van het team kreeg.

“We hebben één push, niet?” verwees Bottas naar de mogelijkheid om éénmaal het motorvermogen volledig open te draaien tijdens de race.

“Dat hebben we inderdaad maar we zijn overeengekomen om dat niet tegen elkaar te gebruiken,” was het antwoord van Bottas zijn race-engineer.

“Dat heb ik nooit gehoord,” antwoordde Bottas over de boordradio.

Ook na afloop van de race liet Bottas verstaan dat hij niets wist van eventuele teamorders die voorafgaand aan de race waren afgesproken.

“Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar dat vandaan komt,” aldus Bottas. “Misschien hebben zij dat gezegd maar ik weet van niets.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print