Lewis Hamilton: “Door een gelukje bleef ik voor Bottas bij de start”

Lewis Hamilton startte van op de pole en kon die eerste positie ook tijdens de eerste ronde handhaven, al had hij daarvoor naar eigen zeggen wel wat geluk nodig.


“Vandaag kende ik geluk want de voorbije jaren hadden we steeds een kopwind richting de vijfde bocht (Les Combes),” blikt Hamilton terug op de start van de race.

“Dan ken je uiteraard wat meer problemen en krijgen de wagens achter je een betere tow. Dit weekend was er een rugwind en dat heeft me geholpen om Valtteri achter me te houden.”

Hamilton ging zelf een beetje in de fout bij het uitkomen van La Source maar ironisch genoeg heeft dat hem ook geholpen om de leiding van de race vast te houden.

“Tijdens de start kwam ik slecht uit de eerste bocht waardoor Valtteri vlak achter me zat. Aangezien ik wielspin had schakelde ik ook slecht, dat was uiteraard niet al te leuk,” aldus Hamilton.

“Ik moest dan ook al afblokken terwijl ik uit de eerste bocht kwam. Je wil immers aan de leiding blijven en een kloofje hebben tegenover de wagen achter je.”

“In dit geval draaide het om eerlijk te zijn echter in mijn voordeel uit, de fout die ik maakte. Wel, niet echt de fout maar de snok die ik met de wagen had, het kwam gewoonweg door de banden. Het zorgde ervoor dat Valtteri geen ruimte achter me had om in de slipstream te duiken en me te passeren. Dat was echt wel een stressvol moment tijdens de race.”

Vervolgens wist Hamilton de race hoofdzakelijk te controleren en zo probleemloos richting de overwinning te rijden.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022