Christian Horner: “Dit F1-seizoen overstijgt onze wildste dromen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull mocht na afloop van de GP van Japan een stevig feestje bouwen. Niet alleen won Max Verstappen, ze waren ook zeker van de wereldtitel dit seizoen, de zesde wereldtitel in de geschiedenis van het Red Bull F1 team.

“Ik denk niet dat we ooit hadden kunnen dromen van een jaar zoals dit,” vertelt Horner nadat Red Bull zich verzekerde van de wereldtitel dit seizoen. “Het is ongelooflijk. Vorig jaar was een zeer sterk jaar van ons, maar om dan dat momentum te behouden met al de uitdagingen die we hadden is een eerbetoon aan al de mannen en vrouwen in het team die ongelooflijk hard gewerkt hebben om deze wagen zo competitief te maken.”

“De Formule 1 is is één van de grootste teamsporten in de wereld. Dit is het resultaat van die 22 verschillende afdelingen, van al de ondersteunende diensten tot heel wat mensen achter de schermen die gekke uren hebben gewerkt en heel wat opofferingen hebben gedaan om dit soort wagens en dit resultaat te bereiken.”

“Iedereen heeft in één ding geïnvesteerd en dat is de wagen. Om dergelijke wagen waarover we nu beschikken te maken, om dit soort resultaten te behalen, dat is een ongelooflijke prestatie.”

Christian Horner vond het uiteraard ook erg leuk dat de wereldtitel uitgerekend in Japan, het thuisland van motorpartner Honda, werd behaald.

“Het is erg passend dat we de constructeurstitel tijdens de 75ste verjaardag van Honda hebben behaald,” aldus Horner. “Ze hebben een geweldige motor voor ons gebouwd, met de performance en betrouwbaarheid die ze getoond hebben zijn ze een belangrijk element geweest voor ons succes. Het is erg passend dat we de constructeurstitel op hun terrein behalen.”

Red Bull domineerde tot dusver op ongeziene wijze het seizoen, met vooral Max Verstappen die quasi onverslaanbaar was. Volgens Horner verdient ook Sergio Perez echter respect voor het succes dan Red Bull behaalt.

“Het is de combinatie van twee rijders die ons dit seizoen een ongelooflijk aantal overwinningen bezorgden,” vertelt Horner. “We hebben er dertien met Max, twee met Checo. Om een zesde wereldtitel te behalen overstijgt onze wildste dromen toen we aan dit seizoen begonnen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023