Fernando Alonso haalt uit naar de F1: “Ze zetten iedereen doelbewust op het verkeerde been”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso verdraait de Formule 1 tijdens de tv-uitzendingen de radioboodschappen van de teams en rijders door ze op een totaal verkeerd tijdstip uit te zenden en waardoor ook de context volledig verdraaid wordt.

Tijdens de tv-uitzendingen laat de Formule 1 al erg lang radioboodschappen van de teams en rijders horen. De voorbije jaren gebeurt het steeds vaker maar er komt ook steeds meer kritiek op de radioboodschappen die de F1 laat horen, vooral omdat ze vaak uit hun context te horen zijn.

Ook Fernando Alonso, gekend van zijn radioboodschap van de ‘GP2-motor’, een verwijzing naar de gebrekkige performance van de Honda-motor in de McLaren F1-bolide tijdens de GP van Japan in 2015, uit kritiek op de radioboodschappen die de Formule 1 tijdens de tv-uitzendingen laat horen.

Zondag viel er tijdens de GP van Japan volgend opmerkelijke radioboodschap van Alonso te horen: “Jullie hebben me voor de leeuwen gegooid door zo vroeg te pitten gast, ongelooflijk.”

Alonso is niet te spreken over de manier waarop zijn radioboodschap is uitgezonden.

“Het is opnieuw typisch de FOM die een radioboodschap volledig uit haar context haalt,” aldus Alonso. “Ik weet niet wat een rijder juist kan zeggen wanneer ze achter een tragere wagen rijden en wanneer die wagen op het rechte stuk van je wegrijdt ook al heb je DRS.”

“Ik weet niet wat de andere rijders doen, misschien zeggen ze: ‘Het is oké, ik ben blij dat ik hier rij en zal er mooi achter blijven rijden’, maar ik verkies om gemotiveerd te zijn om een wagen voor mij op de baan in te halen.”

“Ik was zelfs met DRS open trager, dus ik vroeg voor een andere strategie. We hebben gepit, we hebben hen verslagen, dat is hoe wij het doen. We verslaan iedereen op de baan, ook al lijkt de radioboodschap misschien het hoogtepunt te zijn.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023