Christian Horner: “Er was slechts één ding positief aan Sergio Perez zijn race”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez kende het ene na het andere incident tijdens de GP van Japan en uiteindelijk moest hij opgeven. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner valt er slechts één positief aspect te onthouden van Perez zijn race.

Het was een moeilijke raceweekend, en vooral een moeilijke race, voor Sergio Perez in Japan. Perez kwam op het vlak van performance niet in de buurt van teamgenoot Max Verstappen en zijn race werd ook nog eens gekenmerkt door zijn betrokkenheid bij verschillende incidenten.

Tijdens de start raakte Perez betrokken bij een aanrijding met Lewis Hamilton, waardoor hij met een beschadigde voorvleugel de pits moest opzoeken. Vervolgens werd Perez ook nog eens schuldig bevonden aan een inbreuk tijdens de safety car-periode toen hij uit de pitlane kwam gereden.

Perez kreeg naast die tijdstraf van vijf seconden ook een tijdstraf van vijf seconden voor zijn aanrijding met Kevin Magnussen in de hairpin. Die tijdstraf werd pas opgelegd nadat hij had opgegeven en daarop besloot Red Bull om Perez in zijn wagen opnieuw de baan op te sturen zodat hij alsnog zijn tweede tijdstraf van vijf seconden kon uitvoeren.

Daarmee benutte Red Bull een achterpoortje in het reglement en werd een eventuele straf in Qatar vermeden. Volgens teambaas Christian Horner is dat het enige positieve dat hij kan onthouden van Perez zijn race in Japan.

“Alles begon met een slechte start,” aldus Horner. “Hij zat in een soort ‘flipperkast’ richting de eerste bocht en dat was erg ongelukkig voor hem.”

“Vervolgens had hij de schade door de aanrijding met Lewis en brak zijn voorvleugel.”

“Vervolgens haalde hij Fernando in onder de safety car en incasseerde hij nog een bestraffing.”

“Hij ging iets te enthousiast de baan op, waarschijnlijk uit frustratie om te proberen Magnussen te passeren, opnieuw een voorvleugel en een beschadiging van de besturing van de wagen.”

“Het enige goede aspect dat ik kan onthouden van deze race is dat hij geen straf meeneemt naar de volgende race in Qatar.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023