Woedende Pierre Gasly steekt middelvinger op naar Alpine nadat hij Esteban Ocon in laatste bocht voorbij moet laten

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Opmerkelijke beelden van Pierre Gasly gaan viraal nu blijkt dat hij in de allerlaatste bocht van de race zijn teamgenoot Esteban Ocon voorbij moest laten. Gasly was zo woedend dat hij na het over de finishlijn rijden zijn middelvinger opstak.

Tijdens de race was Pierre Gasly tijdens het slot van de race sneller dan teamgenoot Esteban Ocon en hij mocht zijn teamgenoot dan ook voorbij gaan om de jacht in te zetten op Fernando Alonso. Wat Pierre Gasly blijkbaar niet wist was dat Ocon van het team te horen had gekregen dat hij de positie zou terugkrijgen indien Gasly er niet in zou slagen om Fernando Alonso in te halen.

Daarin slaagde Pierre Gasly uiteindelijk niet en aan het einde van de race vroeg Ocon dan ook over de boordradio om zijn positie terug te krijgen. Plots kreeg Gasly in de allerlaatste ronde te horen dat hij moest vertragen en Ocon (opnieuw) voorbij moest laten. Gasly viel volledig uit de lucht en begreep er niets van, hij had de afspraak van het team met Ocon immers niet doorgekregen.

In de allerlaatste bocht moest Gasly in de remmen gaan om Ocon te laten passeren. Ocon finishte als negende, Gasly als tiende. Voor het team zelf maakte het dus geen verschil maar voor de onderlinge verstandhouding en de sfeer in het team absoluut wel. Zijn engineer zei tegen Gasly “Zeg nu maar niets, we zullen het achteraf bediscussiëren.”

Gasly bleef inderdaad stil over de boordradio maar het schudden van zijn hoofd, de handgebaren, en zelfs een middelvinger, spraken boekdelen …

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023