Frustratie bij Lewis Hamilton: “We zijn nog steeds zo slecht als een jaar geleden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor Mercedes was het in Japan opnieuw een moeizaam raceweekend. Het zag Ferrari opnieuw dichterbij sluipen in het constructeurskampioenschap. Volgens Lewis Hamilton heeft Mercedes in vergelijking met vorig jaar nog steeds een even grote achterstand.

“Ik ben uitgeput. Het is constant vechten met de wagen en alles proberen geven wat ik heb om zo hoog mogelijk te eindigen en voor Ferrari te eindigen die deze week een upgrade hadden,” vertelde Hamilton tegenover ‘Sky Sports’. “Het was een ongelooflijk gevecht om te proberen onze positie in het constructeurskampioenschap te handhaven.”

Mercedes blijft problemen ondervinden met haar wagen en in plaats van vooruitgang te boeken is Mercedes momenteel minder competitief dan tijdens het begin van het seizoen, toen het ook al niet bijster goed ging. Mercedes lijkt het voorbije jaar bijzonder weinig vooruitgang te hebben geboekt.

“Ik weet hoe belangrijk het voor de mensen in de fabriek is en ik heb dan ook echt alles gegeven,” aldus Hamilton. “Weekends zoals deze zijn moeilijk, zeker wanneer de wagen zich zo moeilijk gedraagt.”

“Op het vlak van het gevoel lijkt het op vorig jaar, stuiteren en glijden. Dat is moeilijk, ondanks het vele harde werk dat we reeds verricht hebben en de vooruitgang die we geboekt hebben bevinden we ons nog steeds niet dichter bij de top.”

“Ik ben er echter in geslaagd om voor één van beide Ferrari’s te finishen, wat geweldig teamwork was en geweldig ook van de jongens die de pitstops en de strategie doen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023