Christian Horner: “Dit was één van de beste rondjes van Max dit jaar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner was opgetogen over het feit dat Max Verstappen vandaag van op de pole mag beginnen aan de GP van Abu Dhabi, de race die zal beslissen over wie zich straks wereldkampioen F1 van 2021 mag noemen.

Vorige week leek Max Verstappen in Saudi-Arabië naar de pole te rijden tot hij in de laatste bocht zijn Red Bull tegen de muur parkeerde. Gisteren was dat niet het geval en liet hij de snelste tijd optekenen tijdens de kwalificaties en was hij net geen vier tienden van een seconde sneller dan zijn grote rivaal Lewis Hamilton.

“Dat is één van de beste ronden van Max dit jaar,” aldus Horner bij ‘Sky’ na afloop van de kwalificatie. “Max heeft alles gegeven. Hij rijdt met hart en ziel, hij heeft alles gegeven voor deze sessie.”

“Alle lof voor hem, want Lewis is hier ijzersterk, het is een van zijn sterkste circuits. Om dat te doen, dat is een enorme prestatie.”

Verstappen kon ook profiteren van het teamwork van Sergio Perez die hem een mooie tow bezorgde maar Horner is er zeker van dat het Verstappen zonder ook gelukt zou zijn.

“Checo is een plichtsgetrouwe teamgenoot geweest. Hij heeft een optimale ronde voor zichzelf opgeofferd om zijn teamgenoot die prestatie te kunnen geven, ik denk dat je niet meer kunt vragen dan dat.”

“We hebben vanochtend de slipstream besproken. Zelfs in de volgende ronde, die we hem hebben laten afbreken, evenaarde Max de tijd en de tow was waarschijnlijk een tiende of twee waard, geen halve seconde.”

“Ik moet toegeven dat ik na Q1 dacht dat het soort tijden dat Lewis reed onmogelijk waren voor ons maar in Q2 kwamen we er meer aan te pas. We hebben de downforce verlaagd, dat was de enige manier om die mannen op de rechte stukken te evenaren.”

“Beide runs in Q3 waren uitzonderlijk. Zijn laatste sector, met zijn niveau van downforce in gedachten, is krankzinnig, het is absoluut krankzinnig.”

“Nu moeten we proberen die pole morgen om te zetten!”  

Verstappen start op de zachte banden terwijl Hamilton op de medium compound zal starten. De Nederlander blokkeerde tijdens Q2 zijn voorwiel met de medium compound en dat zorgde voor een grote flat spot op zijn band en een rijder is verplicht om de race aan te vatten met het setje banden waarmee hij in Q2 zijn snelste tijd mee gereden heeft.

Daarom liet het team Max Verstappen zijn snelste tijd in Q2 met een setje zachte banden neerzetten. Dat zal er normaalgesproken voor zorgen dat hij tijdens de openingsfase van de race sneller zal zijn dan Hamilton maar dat zijn banden sneller zullen slijten.

“We zijn niet al te ontevreden over de start op de softs. Om eerlijk te zijn, het was fifty-fifty.”

” De medium compound is een beetje robuuster, maar de degradatie in de race … Het zal heel interessant zijn om te zien hoe dat uitpakt. Maar ik denk dat de positie op de baan, wat degradatie betreft, cruciaal is.”

Denk jij dat Max Verstappen wint? – Neem deel aan het GP van Abu Dhabi Spel: Meer dan 500 Euro aan prijzen!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022