Christian Horner: “Er was voldoende tijd om de race te hervatten, de fans zijn de grote verliezers”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks dat Max Verstappen de GP van Italië wist te winnen vond ook Christian Horner het bijzonder jammer dat de race achter de safety car wer beëindigd. Volgens Horner was er meer dan voldoende tijd om de race nog te hervatten en op een normale manier te eindigden.

Omwille van de gestrande McLaren F1-bolide van Daniel Ricciardo kregen we aan het einde van de Italiaanse GP een safety car-procedure. Opvallend daarbij was dat het takelen van de wagen redelijk lang duurde. Daarnaast konden er ook vragen gesteld worden bij de safety car zelf, die pikte immers eerst foutief George Russell als leider in de race op, waardoor eveneens kostbare tijd verloren ging.

Red Bull-teambaas Christian Horner had net als de fans in de tribunes veel liever gehad dat de race niet achter de safety cas was geëindigd.

“We willen geen race achter de safety car winnen,” vertelde Horner tegenover ‘Sky F1’. “Dat is iets waarover we het al vele, vele jaren hebben gehad, dat een race moet gefinisht worden terwijl er wordt geracet.”

“Er was voldoende tijd om opnieuw te gaan racen. Ik denk dat ze de verkeerde wagen opgepikt hebben, ze pikten George Russell op.”

“We hadden de snellere wagen en we hadden graag de race op de baan gewonnen, niet achter de safety car. We delen dan ook de teleurstelling van al de fans want het heeft ons een normale finish ontnomen.”

“We waren allemaal klaar voor een normale finish, dat werd ons ontnomen. Het gaat ook in tegen de principes die we voordien besproken hebben. Ik denk dat de grootste verliezers vandaag de fans waren, we moeten nauwkeurig bekijken hoe we dat gaan aanpakken voor de toekomst.”