Nyck de Vries ontsnapt aan bestraffing en behoudt negende plaats tijdens F1-debuut

Williams F1 team
Williams F1 team

De stewards hebben na afloop van de GP van Italië een reprimande gegeven aan Nyck de Vries. De Nederlander ontsnapt aan een zwaardere bestraffing en mag zijn negende plaats en eerste F1-punten behouden.

Nyck de Vries werd onderzocht omdat hij tussen de tweede en derde bocht hevig remde terwijl de safety car op de baan reed en hij van dichtbij gevolgd werd door wagen nummer 24. De stewards deden navraag bij de rijder, het team en bestudeerden ook de telemetriegegevens van Nyck de Vries.

Volgens Nyck de Vries was er volgens zijn display een risico dat hij onder de delta-tijd zou gaan die tijdens de VSC-periode noodzakelijk is. Tegelijkertijd had Nyck de Vries ook remproblemen waarover hij met het team in contact stond. Daardoor kreeg hij van het team geen advies over de deltatijd.

De stewards hielden bij het nemen van hun beslissing rekening met het feit dat Nyck de Vries erg laat werd opgeroepen om Alex Albon te vervangen. Daarom besloten ze om de Vries een reprimande te geven in plaats van een grotere bestraffing. Nyck de Vries behoudt daardoor zijn negende plaats en twee wk-punten.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print