Max Verstappen: “Eindelijk sta ik op dit geweldige podium”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In het hol van de leeuw, of eerder gezegd het steigerende paard, slaagde Max Verstappen erin om de GP van Italië te winnen. Verstappen was uiteraard zeer blij, al had ook hij liever gehad dat de race niet achter de safety car zou beëindigd zijn.

De voorbije jaren zat het Max Verstappen nooit mee in Monza maar vandaag was het eindelijk prijs voor Verstappen, voor het eerst in zijn carrière stond hij op het podium in Monza.

“We hadden een geweldig race”, vertelde Max Verstappen na afloop van de race en zo valt te lezen op zijn officiële website. “We hadden echt de snelheid om te winnen vandaag. We waren het snelst op alle banden en de degradatie was goed. Dus we hadden een goede raceauto.”

Verstappen vond het net als heel wat andere rijders, en uiteraard ook de fans, erg jammer dat de race uiteindelijk niet herstart werd en de race achter de safety car eindigde.

“Helaas kregen we geen herstart meer nadat de safety car naar buiten kwam. Maar al met al hadden we weer een goede dag.”

Van bij de start reed Max Verstappen een ijzersterke race, amper enkele ronden ver reed Verstappen al op de tweede plaats en dichtte hij de kloof met Charles Leclerc.

“De start was heel goed. Vooraf verwacht je natuurlijk niet dat je zo’n start hebt en er zo mooi doorheen komt. Maar het pakte allemaal goed uit,” blikt Verstappen terug op zijn start. “Ik kon snel in m’n ritme komen en lag al snel tweede. De auto was erg goed met de banden. Het was erg fijn om in te rijden, ook al was het best heet vandaag. Maar het was een goede dag voor ons.”

Voor het eerst in zijn F1-carrière slaagde Max Verstappen erin om in Monza op het podium te finishen en dat voelde ook voor Verstappen erg bijzonder.

“Het duurde even om op dit geweldige podium te staan. Maar we zijn er eindelijk,” vertelt Verstappen met de glimlach.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print