Christian Horner: “F1 moet ‘kat en muis-spelletjes’ met DRS stoppen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner moet er actie ondernomen worden om ‘kat en muis-spelletjes’ zoals we meermaals tijdens de eerste twee races zagen te stoppen.

In Bahrein en Saoedi-Arabië zagen we Max Verstappen en Charles Leclerc meermaals fel met elkaar de strijd aangaan. Daarbij werd er ook handig gebruik gemaakt van de zogenaamde DRS-lijn die er voor moet zorgen of je al dan niet DRS mag gebruiken.

Charles Leclerc probeerde vlak voor de laatste bocht meermaals af te remmen om ervoor te zorgen dat Max Verstappen geen DRS zou krijgen op het rechte stuk naar start-finish.

“Ik wist dat als ik Max DRS zou laten krijgen terwijl hij achter me reed op het rechte stuk langs start-finish, dat ik dan zeer makkelijk ingehaald zou worden. Ik wilde dan ook gewoon zelf DRS hebben.”

“Tijdens het eerste rondje remde ik zeer vroeg zodat ik DRS kreeg en ik erin slaagde om hem opnieuw in te halen tegen de eerste bocht. Tijdens de tweede ronde wist Max overduidelijk wat ik ging doen, we remden dan ook allebei erg vroeg, maar ik kon uiteindelijk voorop blijven. De derde keer lukte het niet.”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner bewijst het feit dat rijders bereid zijn om tijd te verliezen om DRS te hebben dat er iets mis is met het systeem. Horner wil dan ook dat er actie wordt ondernomen.

“DRS is zo krachtig dat je ziet dat er tussen twee rijders een soort ‘kat en muis-spel’ ontstaat waarbij ze op een bepaald moment erg hard remmen om vervolgens richting de bocht te versnellen,” aldus Horner. “Ik denk dan ook dat we voor de komende jaren naar de DRS-detectiezone moeten kijken.

“Je wil immers zo’n situaties vermijden,” benadrukt Horner het gevaar dat kan ontstaan.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022