Mika Hakkinen: “Geweldige strijd Verstappen-Leclerc maar Mercedes moet wakker worden!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen was na de GP van Saoedi-Arabië vol lof over de strijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Tegelijkertijd vraagt hij zich ook af of Mercedes haar problemen opgelost krijgt en de kloof met Ferrari en Red Bull zal kunnen dichten.

“Dit was een geweldige strijd voor de overwinning,” schrijft Hakkinen in zijn column voor ‘Unibet’. “We zagen het allerbeste van Charles en Max op de baan, het is geweldig om te zien hoe enorm ze aan elkaar gewaagd zijn. Er is duidelijk ook enorm veel respect tussen beide rijders, ze vertrouwen elkaar om zo close te racen.”

Hakkinen was ook vol lof over hoe Verstappen en Leclerc DRS gebruikten in hun onderlinge strijd.

“De manier waarop ze allebei DRS gebruikten om te proberen zichzelf een strategisch voordeel te geven en dat ronde na ronde, het was fascinerend om te zien. Uiteindelijk slaagde Leclerc er niet in om weg te rijden van Max,” aldus Hakkinen.

“Ik dacht dat Max het perfect getimed had maar als je ziet dat hij maar met een halve seconde voorsprong winst dan besef je hoe close de strijd was.”

Hakkinen vindt de strijd tussen Red Bull en Ferrari geweldig om te zien. Ook Hakkinen ziet dat de krachtsverhoudingen serieus door elkaar geschud zijn en hij vraagt zich af hoe Mercedes snel de situatie nog recht zal trekken en de achterstand op Red Bull en Ferrari kan dichten.

“Mercedes heeft heel wat problemen die ze moeten zien op te lossen als ze Red Bull en Ferrari willen bijbenen,” vertelt Hakkinen.

“Ze moeten het zeer snel doen want de twee teams vooraan gaan zo hard mogelijk pushen met hun eigen ontwikkeling.”

“Het was erg vreemd om de Mercedes-wagens op de vijfde en zestiende plaats aan de race te zien beginnen, met Lewis Hamilton die duidelijk niet tevreden was met de afstelling van zijn wagen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner