Charles Leclerc: “Zonder DRS zou inhalen met nieuwe F1-bolides veel moeilijker gaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc heeft de nieuwe generatie F1-bolides nog steeds nood aan DRS om het inhalen te vereenvoudigen. Zonder DRS zou het inhalen ook met de nieuwe F1-bolides veel te moeilijk gaan.

DRS speelde zowel tijdens de eerste race in Bahrein alsook de tweede race in Saoedi-Arabië een belangrijke bijdrage bij de spektakelwaarde van de races. Twee keer zagen we een intense strijd tussen Charles Leclerc en Max Verstappen.

Telkens ook werd vooral DRS als strategisch wapen gebruikt in die strijd, nog meer dan andere jaren. Volgens Leclerc is het inderdaad makkelijker om met de nieuwe wagens een andere wagen te volgen maar moet er nog steeds DRS zijn om het inhalen te vereenvoudigen.

“Ik denk dat we zonder DRS veel minder inhaalmogelijkheden zouden hebben,” vertelde Leclerc na de race op zondag. “Ik denk dan ook dat het beter is dat we DRS behouden.”

“Wat we misschien wel moeten bekijken is het snelheidsverschil met en zonder DRS, waardoor de wagen die achterop rijdt misschien iets te veel snelheidswinst heeft tegenover de wagen die hij wil inhalen. Daardoor is het inhaalmanoeuvre soms al voorbij nog voor er geremd moet worden.”

“Je kan beter twee wagens hebben die tijdens het remmen strijden dan wagens die elkaar op de snelweg lijken te passeren.”

“Dit kan soms gebeuren maar we moeten het misschien eens bekijken, maar DRS hebben we absoluut nodig.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print