Max Verstappen: “Lando Norris werd in Drive to Survive een beetje afgeschilderd als een lul”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Max Verstappen uit weer kritiek op de Netflix-serie ‘Drive to Survive’. Hij vindt dat Lando Norris in een bepaalde scène afgeschilderd wordt als een lul. 

Al van sinds het begin in 2018 was Max Verstappen geen fan van ‘Drive to Survive,’ de Nederlander vindt namelijk dat de makers van de serie bepaalde dingen in scene zetten of uitvergroten met als doel de dingen wat sensationeler te maken. Als gevolg daarvan weigert de wereldkampioen mee te werken aan de serie.

Bovendien staat Verstappen ook niet alleen in zijn kritiek want Carlos Sainz en ook Lando Norris lieten al weten dat er geluidsfragmenten op een manier gemonteerd werden om een rivaliteit te ensceneren tussen hem en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

De CEO van de F1, Stefano Domenicali, neemt akte van de verzuchtingen van de rijders en liet ook weten dat Netflix er moet op letten dat ze geen loopje nemen met de waarheid om vals drama te creëren omdat de serie dan niet meer bij de sport zou passen.

Ondanks het feit dat hij er kritisch tegenover staat geeft Max Verstappen wel toe dat hij gekeken heeft naar ‘Drive to Survive’, dat hij nogal lacherig omschreef als ‘Keeping up with the F1-world’ naar analogie met ‘Keeping up with the Kardashians’.

“Ik keek een paar afleveringen van de laatste en ik was verrast, ik merkte dat ik er opeens in praatte”, zei Verstappen. “En het zijn waarschijnlijk dingen uit bijvoorbeeld 2018 of zo die ze hebben opgepikt en weer gebruikt, over vechten en wat ik graag doe.”

“Maar dat klopt natuurlijk al niet. Ik kon horen dat mijn stem een beetje anders was. En ik realiseerde me ook dat ik heel vaak dingen zei en dat ze in de buurt waren met hun microfoon en die pikken een heleboel dingen op.”

“Dus, ik moet daar ook een beetje voorzichtiger mee zijn.”

“Het is gewoon niet mijn ding. En natuurlijk probeerden ze momenten uit te kiezen  gedurende het hele seizoen en het op een bepaalde manier te fabriceren.”

Daarna haalde Verstappen ook nog een scene aan waar Lando Norris en zijn rivaliteit met Daniel Ricciardo verkeerd wordt in beeld gebracht.

“Wat ik niet leuk vond, en het gaat niet eens over mij, het ging over Lando en Daniel, waarvan ik denk dat het twee geweldige jongens zijn.”

“Ze zijn echt aardig, ten eerste. En ze lieten het lijken alsof Lando een beetje een lul was, wat hij helemaal niet is.”

“En, nogmaals, ik ken Lando en ik denk dat veel mensen Lando kennen als een grappige kerel, een geweldige kerel, hij heeft een geweldig karakter.”

“En als je naar die aflevering kijkt, denk je echt ‘wie is die vent, wat is er in godsnaam aan de hand?”

“Als je nieuw bent in de sport en je hebt nog nooit een raceauto of Formule 1-auto in het algemeen gezien, vinden ze hem niet leuk. En waarom zou dat zijn?”

“Omdat hij een geweldige kerel is en je gewoon meteen een verkeerd beeld van een persoon krijgt. En dat is precies wat ik denk dat er met mij gebeurde in het begin.”

“Ik ben iemand [dat] wanneer je het vanaf het begin verpest, je het niet herstelt. Dat is het, je hebt het verpest. Dus, dat is mijn standpunt en dat is hoe ik verder zal gaan.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print