Christian Horner haalt uit na kritiek van Mercedes: “Zelfs met onze ‘downgrade’ verslaan we hun upgrade”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft fel gereageerd op een steek die Mercedes onlangs uitdeelde aan Red Bull Racing.

Het is een feit dat Red Bull niet langer de Formule 1 domineert zoals vorig seizoen. Zelfs in vergelijking met het begin van dit seizoen lijkt de concurrentie een heel stuk dichterbij te zijn gekomen. Ferrari en McLaren leggen al enkele races Red Bull het vuur aan de schenen en in Canada was er Mercedes dat zich vooraan in de strijd mengde.

Bij Mercedes waren ze na de kwalificatie plots ‘vol van zichzelf’ en dat zelfvertrouwen uitte zich in een ferme steek die technisch directeur James Allison na afloop van de kwalificatie uitdeelde richting Red Bull: “Het ziet er naar uit dat hun upgrade een downgrade is. Dus vingers gekruist dat ze daardoor de boel verknoeien.”

We kregen vervolgens een race waarin George Russell in de Mercedes van op de polepositie aan de leiding reed maar uiteindelijk de race niet wist te winnen. Het waren immers Max Verstappen en Red Bull Racing die mochten zegevieren en Christian Horner liet vervolgens de kans niet liggen om op zijn beurt uit te halen richting Mercedes.

“Zelfs met onze downgrade zijn we erin geslaagd om hun upgrade te verslaan! Dit was een leuke overwinning,” aldus Horner. Inderdaad, pijnlijk voor Mercedes …