Christian Horner: “Sergio Perez zal zich in Barcelona moeten bewijzen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor Sergio Perez was het raceweekend in Canada opnieuw een raceweekend om snel te vergeten. Perez lijkt opnieuw in een negatieve spiraal te zitten en volgens Christian Horner zal Perez zich in Barcelona moeten bewijzen.

“Het was een verschrikkelijk weekend voor Checo en we hebben duidelijk wat ‘schade’ opgelopen,” vertelde Horner tegenover ‘Sky Sports F1’. “Hij zal in Barcelona stevig moeten terugslaan.”

“Gelukkig kende Ferrari een verrassend slecht raceweekend en behaalden ze geen punten, daardoor hebben ze ons niet kunnen afstraffen, maar we hadden met beide wagens in de punten moeten finishen.”

“We zijn er vandaag mee weg gekomen, maar we hebben Checo als backup nodig, hij moet vanaf Barcelona zijn zoals tijdens het begin van het seizoen.”

Christian Horner is ervan overtuigd dat Perez, die onlangs een contractverlenging van twee jaar tekende, opnieuw zijn goede vormpeil zal vinden.

“Wat we bij Checo soms zien is dat wanneer het lijkt dat wanneer hij in de touwen hangt, dat hij dan plots opstaat en terugvecht,” aldus de Red Bull-teambaas. “Hij is een stevige racer met een stevig karakter en het doet hem meer pijn dan eender wie.”

“Hij zal vastberaden zijn om terug te keren en iedereen te tonen dat hij de vorm heeft waartoe hij in staat is, de vorm die hij getoond heeft tijdens de eerste vier races van het jaar.”