Mercedes: “Circuit in Canada zorgde ervoor dat we sneller leken dan we eigenlijk waren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens James Allison, technisch directeur bij Mercedes, profiteerde het team met de W15 in Canada van de karakteristieken van het Circuit Gilles Villeneuve. Het circuit in Canada past simpelweg beter bij de Mercedes W15 dan bijvoorbeeld Monaco. De nieuwe voorvleugel kon beter functioneren op het circuit van Montreal dan in Monaco.

“We hadden verwacht dat het goed zou presteren,” zei Allison in een video van Mercedes; “We hadden verwacht dat het in Canada wat beter zou presteren dan in Monaco want het circuit in Canada, ook al is het wat ongewoon, is een meer normaal circuit dan dat van Monaco.”

En dat deed het ook, het presteerde goed. Het zorgde ervoor dat het makkelijker was om met de wagen te rijden, de balans was beter en de wagen werd wat meer een vriend van de rijders in plaats van dat ze er mee moesten worstelen, wat problematisch wat tijdens het begin van dit seizoen.”

Eerder dit seizoen lieten Mercedes-rijders George Russell en Lewis Hamilton weten dat het erg moeilijk rijden was met de Mercedes 15, dat de balans niet goed zat.

“Ik denk dat we ervoor gezorgd hebben dat hij onder meer omstandigheden goed gebruikt kan worden. Ik denk echter dat we nog steeds heel wat moeten doen, zeker wanneer we naar een circuit zoals Barcelona gaan waar er heel wat verschillende bochten zijn. Er is ook een veel warmer circuit dus dat zal een test voor de wagen zijn.”