Aston Martin: “We willen opnieuw vooraan meestrijden, daar gaan we voor”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

In het constructeurskampioenschap staat Aston Martin ‘slechts’ vijfde en tot dusver kon het zich niet mengen in de strijd om de podiumplaatsen, laat staan de overwinning. Teambaas Mike Krack verwacht daar echter voor het einde van het seizoen verandering in te kunnen brengen.

Vooral de upgrades die Ferrari, McLaren en Mercedes de voorbije races introduceerden hebben ervoor gezorgd dat we die drie teams samen met Red Bull strijden voor podiumplaatsen en overwinningen. Opvallende afwezige is Aston Martin, dat het maar moeilijk heeft dit seizoen om zich vooraan mee te mengen in de strijd.

Met een zesde en zevende plaats behaalde Aston Martin tijdens de GP van Canada haar meeste punten dit seizoen. Vooral de drie races daarvoor was het erg pover wat het aantal punten betreft maar teambaas Mike Krack verwacht later dit seizoen opnieuw meer vooraan mee te kunnen doen, al verwacht hij ook dat de komende races een uitdaging kunnen vormen.

“We zagen een erg close gevecht voor de overwinning,” aldus Krack. “Helaas konden we geen van hen uitdagen, dat is een les die we moeten trekken. We behaalden een goed resultaat, we hebben 14 punten behaald, maar we bevonden ons nooit in een positie waarin we de rijders voor ons konden uitdagen.”

“Het is zeer belangrijk om de focus te behouden, we mogen ons niet laten meeslepen door die punten of door het feit dat het ons hoogste aantal punten dit seizoen tijdens een raceweekend is.”

Bij Aston Martin plannen ze verschillende updates die hen in staat moeten stellen om opnieuw de vier teams voor hen uit te dagen.

“Ja, ik denk dat we dat gaan kunnen,” aldus Krack. “Ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen. Wat je me gaat vragen is wanneer.”

“Met aerodynamische ontwikkeling, wat in de F1 de belangrijkste onderscheidende factor op het vlak van performance is, dat vraagt tijd, wanneer je vandaag iets voor de vloer ofzo vindt dan vraagt het weken alvorens je het op de wagen kan introduceren.”

“Maar de komende vier weken vinden er intense weken plaats. We hebben drie races op rij, je bent constant aan het rushen om onderdelen te introduceren en het is nooit snel genoeg.”

“Opnieuw, dat is iets waarvoor je geduldig moet zijn en iedere race moet je kijken naar wat er komt en je moet je pakket optimaliseren en het maximale halen uit wat je hebt.”

“Het heeft geen zin om te klagen over onderdelen die er nog niet zijn, we hebben nog heel wat races te gaan.”